Τυφλή ανά τρείς μέρες


Έκπληξη προκαλεί στους επιστήμονες η πρωτοφανής πάθηση που παρουσιάζει μια νεαρή Αυστραλίδα από την Μελβούρνη. Η 21χρονη Natalie Adler μένει τυφλή για τρεις μέρες, ενώ η όραση της επανέρχεται τις επόμενες τρεις. Αυτό το μαρτύριο ζει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η εν λόγω πάθηση δεν εμφανίστηκε, ωστόσο, στην νεαρή από την μία στιγμή στην άλλη. Ξεκινώντας από μια απλή μόλυνση στην ρινική χώρα, ξύπνησε ένα πρωί με ερεθισμένα βλέφαρα και μάτια ανίκανα να ανοίξουν, και από τότε ο ίδιος κύκλος. Τρεις μέρες φως, και τρεις σκοτάδι.

Όπως λέει η ίδια, τα μάτια της κλείνουν όταν πηγαίνει για ύπνο το βράδυ, ενώ το άλλο πρωί δεν μπορεί απλά να τα ανοίξει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του νοσοκομείου Eye & Ear της Μελβούρνης, η κατάσταση της δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανένα τρόπο, και στοιχηματίζουν πως έχουν στα χέρια τους μια πρωτοφανή παγκοσμίως περίπτωση.

Οι μόνες προσπάθειες θεράπευσης της ασθένειας ήταν οι ενέσεις Μπότοξ στα μάτια της νεαρής, με μοναδικό αποτέλεσμα το άνοιγμα των ματιών για πέντε μέρες. Πάντως η Natalie έχει καταφέρει να προσαρμόζει το πρόγραμμα της σύμφωνα με την πάθηση της, και προσπαθεί να απολαμβάνει τη ζωή όσο πιο πολύ μπορεί.

[via]

1 σχόλιο:

28/10/08 2:32 π.μ. Ανώνυμος είπε...

bravo paidia...sinexiste etsi me endiaferonta 8emata k ar8ra....(vsk auto me ton i-papa htan eleino :P)8erma sigxarikia(sigxaritiria se syntomia) gia to blog sas...

Δημοσίευση σχολίου