Ηχεία πιο λεπτά από χαρτί!


Τα λεπτότερα και πιο εύκαμπτα στερεοφωνικά ηχεία του κόσμου, μια καινοτομία που μπορεί να φέρει επανάσταση στις συσκευές παραγωγής ήχου, υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους ότι εφηύραν κινέζοι ερευνητές.

Το περιοδικό «Nano Letters» της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας κάνει αναφορά για εύκαμπτα ηχεία, λεπτότερα και από φύλλο χαρτιού, που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στα αυτιά ή να προσαρμοστούν σε τοίχους, ταβάνια, ρούχα, μαξιλάρια, παράθυρα, ακόμα και σε μια σημαία που κυματίζει και συνεχώς αναδιπλώνεται από τον αέρα! Το υλικό που χρησιμοποιείται, είναι προϊόν της νανοτεχνολογίας και αποτελείται από διαφανές φιλμ νανοσωλήνων άνθρακα, το οποίο διπλώνεται, τεντώνεται και γενικά "ταλαιπωρείται" κατά βούληση.

Σύμφωνα με τους κινέζους ερευνητές οι καταναλωτές ζητούν όλο και συχνότερα μικρότερα ηχεία για τις φορητές ψηφιακές συσκευές τους, πράγμα που απαιτεί μια ριζικά νέα τεχνολογία από τους κατασκευαστές.

Η κινεζική εφεύρεση έγκειται στην ανάπτυξη πολύ λεπτών (με πλάτος μόλις το ένα χιλιοστό μιας ανθρώπινης τρίχας) φιλμ νανοσωλήνων άνθρακα, που έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν μουσική και άλλους ήχους και μάλιστα με την ίδια εξαιρετική ποιότητα που έχουν τα καλά συμβατικά ηχεία. Αναμένονται πλέον οι πρακτικές εφαρμογές της καινοτομικής τεχνολογίας.

[via]

2 σχόλια:

13/12/08 12:04 π.μ. lydia lou είπε...

pwpw nai ki egw to diavasa...eleos
m arese poly h url sou!!!mpravo!!
mhpws kata tyxh diavazeis to vima science??

4/1/09 1:24 π.μ. Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!!!!!
Δηλαδή μα τόσο......
το να βγάζεις το παιδί σου "Ολυμπιακοί αγώνες" όπως στην Κινα είναι κάπως, αλλά να το βγάζεις Μπενίτο (και να σε πληρώνουν κιόλας γι' αυτό) είναι εντελώς τρελό.
Βέβαια δεν ξέρω άμα το Μπενίτο ήταν παλιότερα συνηθισμένο όνομα στην Ιταλία, αλλά και πάλι πάνω κάτω το ίδιο είναι.
Συνεχίστε παιδιά, άντε να δούμε άν θα βγεί κανένας δημοφιλείς από το ξεμπλόγκαρε, εγώ πάντος στηρίζω e-kopana ;)
Α, και Καλή Χρονιά!

Δημοσίευση σχολίου