Webcam αντί οφθαλμού


Δεν πρόκειται για ακόμη μία εντολή της παλαιάς διαθήκης, αλλά για την κίνηση που σκοπεύει να κάνει η νεαρή καλλιτέχνιδα από τις ΗΠΑ, Tanya Vlach, τρία χρόνια μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ενεπλάκη, που ως συνέπεια είχε να χάσει το μάτι της.

Οι ειδικοί ενημέρωσαν την τριανταπεντάχρονη πως η ιδέα της, να αντικαταστήσει το ρεαλιστικό ακριλικό μάτι της με μια κάμερα υψηλής ανάλυσης, είναι εφικτή. Το gadget που θυμίζει... James Bond, συνδέετε με τον εγκέφαλο, και σύμφωνα με τον Dr. William Danz, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την Τanya αφού όχι μόνο θα της προσφέρει όραση πλέον με 2 μάτια, αλλά το ένα μάτι θα έχει δυνατότητες όπως αυτή του ζουμ, διαλεύκανσης της εικόνας, και επισήμανση των λεπτομερειών. Ενώ όπως όλες οι κάμερες έχει την δυνατότητα λήψης βίντεο, που στη συνέχεια μπορεί να ξαναβλέπει.

Η τεχνολογία προχωράει και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εξέταση των επιστημόνων, αυτή η ανακάλυψη θα ταράξει τα νερά της ιατρικής και της τεχνολογίας δίνοντας στην πρωτοπόρο Tanya Vlach, ένα μάτι πολυεργαλείο.

[
via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου