Οι Metallica επιστρέφουν



Death Magnetic is the musical equivalent of Russia's invasion of Georgia — a sudden act of aggression from a sleeping giant.

-
Brian Hiatt, Rolling Stone

Το νέο άλμπουμ των Metallica με τίτλο "Death Magnetic" βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων εδώ και έναν μήνα. Παρόλο που η μέταλ μουσική δεν ανήκει στα κύρια ακούσματά μου, βρήκα το άλμπουμ και το άκουσα, όπως κάθε άλλο μουσικό άλμπουμ για το οποίο ειπώνονται θετικά σχόλια. Οι Metallica έχουν καταφέρει άλλωστε να ενώσουν τους "μεταλλάδες" με τους πιο "mainstream" τύπους, σαν εμένα.

Όσοι ακούσατε το άλμπουμ θα αντιληφθήκατε την αλλαγή στο στυλ με τα εναλλασσόμενα tempos και τις αλλεπάλληλες αλλαγές των riffs, που κάνει το συγκρότημα να ακούγεται πιο σύγχρονο. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά σόλο του Kirk Hammet που κουράζουν και ακούγονται εκτός "μελωδίας". Οι στίχοι είναι κλασσικοί Metallica επιμελημένοι από τον James Hetfield, ενώ ο Robert Trujillo συμβάλει και αυτός με την σειρά του θετικά στα τραγούδια του νέου άλμπουμ. Στα drums από την άλλη, ο γερο Lars Ulrich φαίνεται να κουράστηκε χτυπώντας την Tama του. Ίσως να κρατάει ενέργεια για τα live.

Συνοψίζοντας, οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές. "The End Of The Line", "Broken, Beat & Scarred", "The Day That Never Comes", και το πολυαναμενόμενο "The Unforgiven III" είναι τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από το πρώτο άκουσμα. Υπάρχουν και άλλα που δεν ενθουσιάζουν. Το συνιστώ, ωστόσο, ανεπιφύλακτα!


4 σχόλια:

16/10/08 3:44 μ.μ. Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΡΕ mainstream ΤΥΠΕ!

16/10/08 4:06 μ.μ. Paris είπε...

Βλέπω ότι από Αγγλικά δεν πάμε και πολύ καλά. Όλα κεφαλαία και το "mainstream" copy-paste. :P

17/10/08 8:25 μ.μ. Ανώνυμος είπε...

Αυτός έκανε copy-paste μια λέξη, εσύ που έκανες το μισό post από εδώ: http://www.280676.com/?p=72 , τι δικαιολογία έχεις; Μου θες και βραβεία, τρομάρα σου.

18/10/08 12:21 π.μ. Paris είπε...

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Γράφω χαρακτηριστικά: "για το οποίο ειπώνονται θετικά σχόλια". Προφανώς διάβασα reviews πριν ακούσω το άλμπουμ. Και διάβασα πολλά, ακόμα και από ξένα site, όπως αυτό του rollingstone.com. Δεν μπορείς να μιλάς για copy-paste. Σύνθεση υπάρχει και προσωπική άποψη. Θα παρακαλούσα τους Ανώνυμους να μην επαναπαύονται στην ανωνυμία τους, κρυμμένοι πίσω από μία οθόνη. Βάλτε link στο blog σας. Γιατί δεν το κάνετε επώνυμα; Μήπως παίρνατε κι εσείς μέρος στον διαγωνισμό; Λέω τώρα εγώ...

Δημοσίευση σχολίου